Melklam

Het fijnste van het fijnste is het melklam. Te verkrijgen van Kerstmis tot Pasen en gewoon gebraden of met de Baskische saus ‘Sakari’.

Langs beide zijden van de Baskische Pyrénéen is de concurrentie tussen de herders groot want de verkoop van hun dierbare lammetjes zorgt grotendeels voor hun jaarlijkse inkomsten.

Le meilleur de l’agneau pour les artisans de la qualité.

L’agneau de lait des Pyrénées est probablement la meilleur viande d’agneau que l’on puisse proposer sur une carte !

D’où vient cette saveur, cette tendreté et cette finesse légendaire ?

Om zich meer te beschermen werd een vereniging opgericht (162 leden). Deze lammetjes worden in gekweekt in de bergweiden waar ze geboren worden en exclusief gevoederd met de moedermelk. Hun ouderdom is nooit meer dan 45 dagen en mag levend het gewicht van 15 kg niet overschrijden. (karkas ± 9 kg).

Les caractéristiques d’une viande d’exception Label Rouge :

  • Origine pyrénéenne exclusive (dont la vallée basque de la soule)
  • Elevage intégral sous la mère, pas d’apport
  • Moins de 45 jours et de 10 kilos carcasse
  • Une disponibilité uniquement saisonnière (Novembre – Juillet)

Wekelijkse aanvoer van verse lammetjes, door ons vakkundig versneden.

Wij stellen u voor:

  • Melklam op zijn geheel (8 tot 10kg) – gratis door ons versneden en verpakt
  • Melklam Baron ± 4.5kg (dubbele bout met koteletjes lange snit)
  • Melklam bout dubbel (± 2.5kg)
  • Melklam koffer (koteletjes lange snit)
  • Melklam schouder (met been).